Две художнички са номинирани за наградата Млад художник на Бургас за

...
</TD
>Две художнички са номинирани за наградата Млад художник на Бургас за
Коментари Харесай

Връчват отличието Млад художник в Бургас на 24 май

Две художнички са номинирани за премията " Млад художник " на Бургас за 2023 година. Това са Милена Казакова и Петя Димитрова, оповестиха от Общината. Отличието " Млад художник на годината " е учредено на името на огромния създател Руси Стоянов и по традиция се връчва на 24 май.

Тази година церемонията и празничната галерия ще чака  ценители и посетители в Деня на българската култура, 24 май от 13.00 часа.

Наградата " Млад художник на годината " се присъжда след съвещание на деветчленно жури в състав – Добрин Вътев, Митко Иванов, Георги Петков, Стойко Сакалиев, Атанас Стоянов, Николай Ангелов, Елисавета Ангелова, Георги Динев и Диана Саватева, Галина Чернева, брачната половинка на Руси Стоянов.

Първият притежател на премията е Йордан Ангелов през 2007 година.

В празничната галерия за 24 май са селектирани творбите на 55 създатели -както одобрени майстори, по този начин и млади художници. Експозицията включва огромно жанрово разнообразие от живопис, графика и статуя. С забавни произведения взе участие и Людо Дехек, белгийски художник, който е част от Дружеството на бургаските майстори.

Изложбата е селектирана от Стойко Сакалиев, Георги Петков и Елисавета Ангелова.

Дружеството на бургаските художници е основано през 1956 година. Към 2022 година негови членове са над 100 създатели, чиито творби показват града ни в България и по целия свят.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР